krijg een boodschap die bijt

Mensen hebben vaak een zetje nodig om in beweging te komen. Daarom ontwikkelt Torda concepten voor campagnes, branding en content. Zodat jij straks ook beschikt over een boodschap die bijt.

Ideeën en creatieve invalshoeken.

Strategie, concepting en verhalen, door één persoon.

Implementatie door jezelf, jouw team of door mij (en mijn team). Jij kiest.

15+ ervaring in conceptueel denken, schrijven, design, beeldvorming.

Word verrast door een zwart-witte gekleurde kijk op jouw vraagstuk.

Laat nu je boodschap checken

Benieuwd hoe iemand anders jouw verhaal interpreteert? 

Of het nu gaat om je website, een advertentie of social media content. Je wilt elke keer een boodschap overbrengen die bijt.

Deel jouw reclame-middel met mij en krijg direct toepasbare feedback in een call van 30 minuten. Kun je meteen ook nog vragen stellen.

€ 150

€ 50 (tijdelijk)

Geef mij die stok!

Waarom dit geen hond kat in de zak is.

Image

Jan Hoogland

Creatief strateeg & verhalenmaker. Voor mensen die er niet omheen willen draaien én verrast willen worden.

Waarom Torda?

Actiegericht communiceren

Creatieve oplossingen

Concepten en verhalen voor marketing, communicatie & reclame

Verhalen uit het veld

Image

Hoewel we er niet altijd aan toekomen, hebben we als een van de grootste hoveniers van Noord-Nederland wél echt wat te vertellen. Alleen vinden we het niet altijd gemakkelijk om dit creatief op digitaal papier te krijgen. Jan verrast ons elke keer weer. En het werkt. Zo hebben aangepaste webteksten geleid tot meerdere sollicitaties en heeft zijn content er mede voor gezorgd dat we een groot walbeschoeiingsproject hebben binnengesleept.

Lolke Hiemstra

Directeur Hielke Nijp

Image

We vonden het lastig om het verhaal van onze school goed op papier te krijgen. Na enkele sessies wist Jan de kern te pakken. Nu hebben we een verhaal waar iedereen achter staat én het makkelijker maakt onze boodschap keer op keer goed over te brengen.

Wybren Dijkstra

Directeur obs De Opslach

Image

Al zijn we een frisse start-up, we zijn geen beginneling. Bovendien hebben we een onderscheidend product. Samen heeft Jan van deze ingrediënten een kloppend en pakkend verhaal weten te maken, wat bijdraagt aan het feit dat onze agenda momenteel bomvol staat.

Johan van der Meulen

Eigenaar Exotenwacht

Bijten of gegeten worden

Loop jij rond met een initiatief waar honden wel brood van lusten? Maar vind je het lastig om je gevoel te vertalen naar een boodschap die aansluit op de beleving van je publiek?

Je bent niet de enige als je het gevoel hebt dat je kansen laat liggen, alleen omdat je verhaal niet volledig tot zijn recht komt.

Je wilt graag je enthousiasme delen, maar niet alleen ‘zenden’. Wat jij wil is dat wat je zegt ook iets losmaakt bij je publiek. Dankzij een boodschap die bijt en daardoor mensen motiveert om in beweging te komen.

Wat zou zo'n boodschap betekenen voor jouw initiatief?

Image

emotioneel & concreet

Ik help je om je verhaal helder en krachtig over te brengen. Door eerst gewoon - maar niet vanzelfsprekend - heel goed op te letten en te luisteren. Naar je visie - te begrijpen wat jij eigenlijk echt wilt - en te begrijpen wat je doelgroep eigenlijk echt wil. Zo simpel is het, maar het vereist wel het nodige graaf- en speurwerk. Want hiermee creëren we een boodschap die niet alleen inspeelt op het hoofd, maar vooral ook op het hart, want daarmee worden de beslissingen genomen. Dat concept werk ik vervolgens uit tot een concreet in te zetten campagne, (re)branding of content.

Met andere woorden en daden: je krijgt een concept gecombineerd met een concreet verhaal dat je meteen kunt implementeren.

Dit krijg je

Image

Diensten, hapklaar

content / advies

Image

Direct toepasbare inzichten, aanbevelingen of een kort verhaal. 

Wat zorgt ervoor dat jij nu een volgende stap kan zetten? Een strategisch advies voor een belangrijke presentatie? Ideeën voor een (social media) advertentie rondom een belangrijke gebeurtenis? Waarschijnlijk wil je nét even dat creatieve haakje of een zetje nodig om ervoor te zorgen dat mensen je meteen snappen. 

Wat je ook wilt, je hebt nu meteen hulp nodig. Zodat je door kunt met jouw initiatief. Want daar lusten de honden wel brood van.

Ik sta niet langer stil

(re)branding

Image

Val op bij de juiste mensen dankzij een nieuwe of vernieuwde merkidentiteit die aansluit bij jouw visie en de behoeften van je doelgroep.

Dé formule voor een succesvol merk? Dat is niet tastbaar, dat moet je voelen. Maar er zijn duidelijke overeenkomsten in branding door succesvolle merken. 

Die kenmerken gaan we ook voor jou opsporen en benutten.

Het geheim van een reputatie

Campagne

Image

Publieke sector, thematisering, arbeidsmarktcommunicatie, product of dienstintroductie.

Campagnes die dankzij beleving inspelen op het gedrag van je publiek. Wat je budget ook is, we pakken het slim aan. Door te jagen op een concept dat niet alleen opvalt, maar ook iets los kan maken bij jouw doelgroep.

We gaan op jacht

belangrijk

Een concept voor een campagne of (re)branding wordt gepresenteerd in een - rechttoe-rechtaan - Powerpoint Presentatie. Naast de creatieve uiting(en) staat hierin een samenvatting van de 3 principes. Een voorbeeld van zo'n presentatie laat ik zien in het briefingsgesprek. Deze presentatie ontvang je na afloop per e-mail. Welke communicatiemiddelen we gebruiken als concrete voorbeelden voor de uitwerking spreken we af in het briefingsgesprek. Voorbeelden hiervan zijn: een outdoor poster, social media content, de website, video-script, beeldtaal, blog-artikelen, et cetera. De mogelijkheden om de implementatie door mij te laten coördineren kunnen we bespreken tijdens het briefingsgesprek of na het afronden van de conceptfase. 

Voor Content spreken we de concrete opleverafspraken af tijdens het briefingsgesprek.

op deze manier gaan we werken

Image

Torda's aanpak én principes

Om emotionele en concrete verhalen te ontwikkelen, werk ik speels en interactief met de principes van speuren, spelen en snappen.

& SPeuren

We beginnen door kritisch te kijken waar we het nu eigenlijk over hebben. Dankzij een diepgaand onderzoek naar jouw visie, de behoeften van je doelgroep en de markt waarin je opereert. Dit betekent - vooral - veel vragen stellen, data verzamelen en inzichten opdoen die de bouwstenen vormen voor je verhaal.

& SPelen

Hierna gaan we creatief aan de slag met de inzichten. We brainstormen, experimenteren en ontwikkelen verschillende concepten. Dit is het moment waarop alle - vooral ook niet-logische -  ideeën welkom zijn en we samen verschillende benaderingen uitproberen.

& snappen *

Ten slotte verfijnen we het beste concept tot een verhaal. We zorgen ervoor dat het aansluit bij jouw visie en de behoeften van je doelgroep. Het verhaal wordt niet alleen aantrekkelijk, maar ook verhelderend én gemakkelijk te implementeren met acties en via communicatiekanalen, zoals socials, de website, outdoor et cetera.

*

Snappen is ook een ander woord voor bijten. Vaak gebruikt wanneer het gaat om een krokodil trouwens, maar dit ter zijde. Weet je wat ook het mooie is aan deze aanpak.. Jouw publiek gaat óók speuren, spelen en snappen: ze worden nieuwsgierig (speuren), raken betrokken en willen meer weten (spelen), en begrijpen uiteindelijk jouw boodschap volledig, waardoor ze in actie komen (snappen).

Image
Image

gespecialiseerd in aansprekende verhalen.

Mijn naam is Jan. Als zoon van een (kinder)boekenschrijfster én huizenverkoper heb ik me gespecialiseerd in het omzetten van ideeën en gevoelens naar concrete en aansprekende verhalen. Ik combineer concepting met een direct implementeerbaar verhaal. En als sport- en dierenliefhebber werk ik met je samen op een speelse en interactieve manier: speuren, spelen, snappen.

En de naam Torda? Dat is de naam van een van onze honden die we (ouderlijk gezin) vroeger hadden. Vernoemd naar een Fries boek van vroeger.

Mijn naam is Jan. Als zoon van een (kinder)boekenschrijfster én huizenverkoper heb ik me gespecialiseerd in het omzetten van ideeën en gevoelens naar concrete en aansprekende verhalen. Ik combineer concepting met een direct implementeerbaar verhaal. En als sport- en dierenliefhebber werk ik met je samen op een speelse en interactieve manier: speuren, spelen, snappen.

(Waarom ik mijn creatief bureau vernoemd hebt naar een (Friese) hond? Daarvoor zul je toch echt op deze link moeten klikken.)

Ideeën & Acties

Ben je zelf overtuigd van je kracht? Maar communiceer je te technisch? Of te algemeen?
Heb je een innovatief product? Voorzie je in een latente behoefte? Of heb je veel concurrentie?
Knikken mensen beleeft, of herkennen ze echt dat jij hun problemen oplost?
Zet jij de klanten centraal? Of communiceer je vooral vanuit de 'we-vorm'?
Heb je een eigen verhaal? Of zou jouw verhaal net goed van een ander bedrijf kunnen zijn?

Werk aan een goed verhaal

Maak een einde aan vaagheid. Communiceer vanuit de mens. Zorg voor duidelijkheid. Breng je ideeën over zoals alleen jij dat kan. En maak jouw klanten de helden in jouw verhaal. Ze zullen je er dankbaar voor zijn.

Wat klanten zeggen

We krijgen veel reacties op onze verhalen. En onze nieuwe webteksten hebben onder andere geleid tot meerdere sollicitaties.

Lolke Hiemstra

Directeur Hielke Nijp

We vonden het lastig om het verhaal van onze school goed op papier te krijgen. Jan pakte meteen de kern. Nu hebben we een verhaal waar iedereen achter staat.

Wybren Dijkstra

Directeur obs De Opslach

Jan heeft van onze start-up een merk gemaakt dat precies past bij onze doelgroep en persoonlijkheid. 

Johan van der Meulen

Spikers Uitzendgroep

Storytelling technieken

Houd de aandacht vast

Heb je je ooit afgevraagd waarom films en series jouw aandacht wél weten vast te houden? En droge teksten van bedrijven niet? Scriptschrijvers gebruiken 7 vaste onderdelen om de aandacht vast te houden.

Dit script gebruiken we ook in jouw merkverhaal.

En let op: jouw merk speelt niet de hoofdrol in dit verhaal.

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image